Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، با مشاهده نمودار زیر، بیشترین واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی طی یک هفته به کلید واژه‌های گروگان‌گیری معیشت، بورس و دولت اختصاص دارد که ۳۷۲ هزار مطلب از مجموع یک میلیون و ۳۱۷ هزار مطالب ذکر شده در شبکه‌های اجتماعی به همین مباحث مربوط است.

 

 

اما در سامانه «فارس من» هم تعداد کل مطالبات ۳۵۹ مورد است که برای این تعداد ۵۲ هزار و ۶۰۸ نفر سوژه‌ها را حمایت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعات داغ هفته به مباحث «درخواست افزایش حقوق مستمری بگیران» با ۱۴ هزار حمایت، «شکایات از خودروسازها» با ۱۰ هزار حامی و «بلاتکلیفی کارخانه بازیافت زباله اهر» با ۲ هزار حمایت‌کننده اختصاص دارد.

 

* درخواست افزایش حقوق مستمری بگیران

در این روزها که گرانی در سطح جامعه بیداد می‌کند هر روز مطالبه‌ای از مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی، کارمندان دولتی، کارکنان قوه قضاییه، پرسنل راه‌آهن، معلمان مدارس غیرانتفاعی، سربازان و بازنشسته‌ها مبنی بر پایین بودن حقوق و عدم تناسب دخل و خرج‌شان به ثبت می‌رسد. البته لازم به ذکر است اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های وزارت علوم و بهداشت هم در مطالبه افزایش حقوق بی‌نصیب نماندند و از عدم افزایش حقوق 50 درصدی انتقاد کرده‌اند.

 

* شکایت از خودروسازان

طی هفته‌های اخیر سوژه‌های متعددی در مورد مشکلات شرکت‌های خودروسازان و اینکه چرا حواله‌ها با تأخیر به دست خریداران خودرو می‌رسد، به ثبت رسیده است. مشتریان می‌گویند: حدود یک سال از تحویل خودرو گذشته، کسی هم جوابگو نیست، پاسخی که از سوی شرکت‌های خودروساز دریافت می‌شود این است که منتظر بمانید تا خودروی خود را تبدیل کنید در صورتی که زمان ثبت‌نام، قیمت خودرو ۱۴۰ میلیون بوده و اکنون این قیمت بسیار افزایش یافته است و خرید خودرو به رویا تبدیل شده است و از طرف دیگر مشتریانی هم که سال‌ ۹۷ با ۶۳ میلیون تومان برای خرید خودرو ثبت‌نام کرده بودند اکنون باید قیمت نامتعارفی را برای تحویل بپردازند، آیا این انصاف است؟

 

* بلاتکلیفی راه‌اندازی کارخانه دریافت زباله در اهر

شهروندان شهرستان اهر واقع در استان آذربایجان شرقی، از تعطیلی کارخانه کمپوست این شهرستان و بیکار شدن ۵۰ الی ۶۰ کارگر از سال ۹۲، انتقاد کرده و پیگیر بازگشایی کارخانه هستند و خواسته‌ای جهت حل سریعتر مشکل به منظور جلوگیری از انتشار آلاینده‌های زیست محیطی که باعث به خطر انداختن سلامت ساکنان شهرستان اهر می‌شود، مطرح کردند.

برنامه یکشنبه ۲ آذر ۹۹ برنامه پایش با حضور مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین، موسی شهبازی مدیر دفتر اقتصاد کلان مرکز پژوهش‌های مجلس، موسی شهبازی کارشناس اقتصادی و صمد رفیعی مدیر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان نظام مهندسی کشاورزی در مورد راهکارهای کسب و کار و حل مشکلات اقتصادی به گفت‌وگو پرداختند. در این برنامه به موضوعات کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و شیوه‌های اصلاح آنها، تورم و راهکارهای کاهش آن، بازاریابی دیجیتالی و کمک به کسب و کارها و مشکلات تولیدکنندگان و کشاورزان پرداخته شد.

 

در بخش اول، مجیدرضا حریریرئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در برنامه پایش حضور یافته و در مورد کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و شیوه‌های اصلاح آن‌ها به چند مطالبه مهم و پرامضای مردم  پاسخ دادند.

 

آیا کارت بازرگانی به صورت غیرحضوری صادر می‌شود؟

حریری درباره ماجرای صدور کارت بازرگانی غیرحضوری، اظهار داشت: خیلی از رفتارهای مدنی و حقوقی در کشور توسط یک وکیل توسط وکالت‌نامه‌ای قابل انجام است، کارت بازرگانی هم یکی از آن کارهایی است که می‌توان بدون حضور و با وکیل انجام داد. اما اگر مدارک لازم از جمله حساب بانکی، دسته چک مورد استعلام سیستمی از سوی بانک، ثبت شرکت‌‌های حقیقی و حقوقی، اخذ گواهی ماده ۱۸۶ از سازمان امور مالیاتی و مدرک تحصیلی مرتبط وجود نداشته باشد، امکان صدور کارت بازرگانی بدون حضور فرد فراهم نیست.

 

* متخلفین کارت بازرگانی به دنبال دور زدن قانون هستند

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، درپاسخ به سؤالی در مورد اینکه صدور کارت بازرگانی برای ۷۰ کارتن‌خواب و یا واردات خودروی پورشه با استفاده از کارت‌های بازرگانی برای فردی فاقد صلاحیت از چه طریقی فراهم شده است، گفت: برای افراد سالم سخت‌گیری‌ها همواره وجود دارد اما متخلفین همیشه به دنبال دور زدن قانون هستند. موضوع صدور کارت بازرگانی برای چند تن از کارتن‌خواب‌ها واقعیت دارد و در همین ارتباط ۱۹ نفر از این افراد در خراسان رضوی دستگیر شده‌اند اما این موضوع روال نیست و نباید به دلایلی کلیه فعالین این بخش را زیر سؤال برد و بدبین شد.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه چگونه شخصی به اسم صادرکننده توانسته‌ کارت بازرگانی یکبار مصرف دریافت کند و اینکه چرا نظارتی بر صدور این کارت‌ها وجود نداشته، گفت: برخی از این افراد که تعدادشان انگشت‌شمار است شرکت‌های صوری را به نام شخص دیگری ثبت کرده و بعد به نام آن شرکت کارت بازرگانی دریافت می‌کنند اما لازم به ذکر است در مقابل این گروه، تعداد زیادی صادرکننده و واردکننده در کشور داریم که افرادی باشخصیت و مؤثر جامعه هستند.

 

* حفره‌های سیاست‌گذاری اشتباه ارزی، زمینه‌ساز فساد و رانت است

حریری در بخش دیگری از صحبت هایش در خصوص قاچاق کالاها و اینکه واردکننده، کالا را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کند اما با نرخ ارز ۳۰ هزار تومانی به مصرف‌کننده می‌فروشد، بیان داشت: به این موضوع به جای اینکه از ته قیف نگاه کنیم باید از سر قیف نگریست. چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی داده می‌شود که بعد به تعداد این دلارها پلیس و ناظر بر آن گمارده شود؟ چه کسانی به ناظران نظارت خواهد کرد؟ چه کسی مأمور کنترل را چک می‌کند؟  در اینجا کاهش بهای کالای مصرفی مصرف‌کننده مطرح نیست بلکه این ارز ۴۲۰۰ تومانی تبدیل به رانتی برای تولیدکننده شده است. بنابراین ما شاهد تفاوت قیمت بسیار زیاد ارز آزاد با ارز مرجع در بازار هستیم.

 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: وقتی شفافیتی در کار نبوده و علاوه بر اینکه سیاست‌گذار هم به دنبال شفاف‌سازی نیست، سیاست‌ها هم بستر فساد و رانت را برای متخلفین فراهم می‌کند. این موضوع مانند چاله‌ای است که آن را پر از آب می‌کنند، اجازه می‌دهند این آب بگندد و پر از حشره شود؛ سپس می‌خواهند با یک حشره‌کش آنها را بکشند و در نهایت اعلام می‌کنند که موفق نمی‌شویم.

 

 *  ارز 4200 تومانی نصیب چند هزار نفر شده است

حریری در ادامه افزود: برای رفع این معضل نباید اجازه دهیم چاله در اقتصادمان به وجود آید. در مورد مشکلات موجود نیز با وجود ارزهای چندنرخی در حوزه واردات و صادرات نیز تخلف شکل خواهد گرفت در حالی که شاهدیم ارز ۴۲۰۰ تومانی نصیب ۸۰ میلیون ایرانی نشده است بلکه حداکثر چند هزار نفر از ارز دولتی بهره‌مند شده‌اند پس مشخص است که چه کسانی ارز دولتی را دریافت کرده‌اند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ واردات کالاها از قیمت ۲۴۴۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان افزایش یافت از این رو در آن زمان با انجام محاسباتی مشخص است که ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب چه کسانی رفته است. بارها این موضوع گوشزد شد اما مسؤولان توجهی به این امر نکردند لذا نتیجه تصمیمات غلط را تجربه کردیم بنابراین برای بار چندم نباید اجازه دهیم یک تصمیم اشتباه دوباره تکرار شود.

 

در بخش دوم "موسی شهبازی" مدیر دفتر اقتصاد کلان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره تورم و راهکارهای کاهش آن صحبت می‌کند.

 

ریشه اصلی تورم، رشد نقدینگی از سوی نظام بانکی است

موسی شهبازی کارشناس اقتصادی درباره اثرات رشد نقدینگی بر تورم در اقتصاد کشور، اظهار داشت: ریشه اصلی تورم و افزایش قیمت کالاهای مختلف در رشد نقدینگی نهفته است بنابراین در سالهای اخیر به طور متوسط ۲۰ درصد تورم را در کشور شاهد بوده‌ایم که جزو تورم‌های دورقمی است از این رو ریشه این تورم بانک مرکزی بوده است. 

وی اضافه کرد: بانک مرکزی موتور اصلی رشد نقدینگی در کشور بوده لذا اقتصاد به یک جراحی نیاز دارد. مالیات بر عایدی سرمایه تاکنون تصویب نشده و دولت در این زمینه تعلل کرده است. امیدواریم سیاست‌های متناسب با کنترل تورم در کشور اتخاذ شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: ما در نظام بانکی به چند اصلاح ساختاری نیاز داریم؛ اگر مقاصد نقدینگی را کنترل نکنیم، بانک‌ها به طور خودکار ساختار را به گونه‌ای می‌چینند که نقدینگی به سمت کسی سوق پیدا کند که عایدی بیشتری دارد. بنابراین اصلاح نظام بانکی برنامه عملیاتی می‌خواهد.

شهبازی به ارائه راهکارهایی برای کنترل تورم اشاره کرد و گفت: از عوامل مهم در کنترل نقدینگی می‌توان به اصلاح سیاست‌های ارزی، مدیریت مناسب در بودجه‌ریزی و استقلال بانک مرکزی از دولت نام برد.

 

در بخش پایانی برنامه هم "صمد رفیعی" مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان نظام مهندسی کشاورزی، به منظور پیگیری پاره‌ای از مشکلات تولیدکنندگان، روی خط ارتباطی برنامه حضور یافت و به سؤالات مخاطبین پاسخ دادند.

 

صمد رفیعی مدیر روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی در پاسخ به مطالبه یکی از مخاطبان در خصوص دریافت مجوز تولید خوراک دام و طیور، اظهار داشت: یکی از سیاست‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی حمایت از فعالیت‌های نوظهور از قبیل پرورش عقرب، کروکودیل، زالو و زراعت سالیکورنیا است.

 

*حمایت از رفع موانع کسب وکارهای نوظهور در صنعت کشاورزی

وی در ادامه افزود: هدفمان از حمایت فعالیت‌های نوظهور کشاورزی ایجاد زمینه‌های اقتصادی و اشتغال برای مردم بوده که این امر برایمان خیلی ارزشمند است لذا فعالیت‌های نوپا در بخش کشاورزی بر اساس ظرفیت‌های مردمی انجام می‌شود و نیازی به حمایت دولت و بودجه ندارد.

رفیعی بیان داشت: با توجه به اینکه سازمان مهندسی مجوز واحدهای تولیدی را بر اساس ضوابط و  دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی صادر می‌کند و نظر به اینکه تا این لحظه در این حوزه دستورالعملی ابلاغ نشده، دستمان بسته است.

 

مدیر روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی پیشنهادی هم به دولت جهت ارتقای فعالیت‌های نوظهور در عرصه کشاورزی داد و گفت: دولت با حمایت از کسب و کارهای نوظهور بهبود وضعیت اشتغال را تسهیل می‌کند. از این رو استقبال از طرح توجیهی به عنوان فاز اول دستورالعمل است و سپس تقویت و ارائه مجوز به متقاضیان در گام بعد قرار دارد.

 

وی در پایان تأکید کرد: طی مذاکرات صورت گرفته با وزارتخانه قرار بر این شد که طی یک هفته آینده مشکل دریافت مجوز تولید خوراک دام و طیور  برای فعالین در این بخش پیگیری و موانع بر سر راه آن برداشته شود.

انتهای پیام/ ع

منبع: فارس

کلیدواژه: برنامه پایش مطالبات مردمی فارس من شکایت از خودروسازان افزایش حقوق مستمری بگیران خبرگزاری فارس سازمان نظام مهندسی کشاورزی صدور کارت بازرگانی مدیر روابط عمومی ارز ۴۲۰۰ تومانی مستمری بگیران افزایش حقوق رشد نقدینگی ایران و چین سیاست ها کارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اخبار ۱۸ اردیبهشت/طرح جدید پلیس به عابران پیاده رسید

طرح «گذرگاه عابرپیاده»، عدم محدودیت در تامین داروهای بیماران خاص، جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی و چینی شدن صنعت خودرو از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، طرح «گذرگاه عابرپیاده»، عدم محدودیت در تامین داروهای بیماران خاص، جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی و چینی شدن صنعت خودرو از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. در ادامه برخی از اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور را مرور می‌کنیم.

نگرانی‌ها نسبت به چینی شدن صنعت خودرو

آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور ضمن تاکید بر اینکه تحقق برنامه‌ریزی صورت گرفته برای تولید خودرو در سال جاری، نیازمند چهار پیش‌نیاز اساسی است، اظهار کرد: دغدغه امسال تولیدکنندگان و فضای پیرامونی صنعت خودرو به ویژه نگرانی از چینی شدن این صنعت است. وابستگی به چین در صنعت خودرو به شکل غیرقابل باوری در حال افزایش است.

طرح جدید پلیس برای «گذرگاه‌های عابرپیاده»

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به اهمیت کنترل آمار عابران پیاده جانباخته در تصادفات گفت: در همین راستا طرح «گذرگاه عابرپیاده» در سه حوزه مهندسی ترافیک، آموزش و اعمال قانون از اول اردیبهشت ماه در پایتخت اجرایی شده است. در این طرح اولویت ما، احیای خط کشی خطوط عابرپیاده است. همچنین در محل هایی که پل عابر و گذرگاه وجود دارد موانعی نصب می‌شود تا عابران نتوانند وارد خیابان و معبر شوند و به استفاده از این گذرگاه‌ها هدایت شوند. 

محدودیتی برای تامین داروهای بیماران خاص نیست

سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هیچ محدودیتی برای تامین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود، برخی از شرکت‌های خارجی به بهانه تحریم از فروش دارو به ایران ممانعت می‌کنند، که دلیل برخی کمبودهای مقطعی همین محدودیت‌های بین‌المللی است.

جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی

سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اعمال افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: 35 درصد به حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی اضافه شد که این افزایش از اول فروردین امسال اعمال می‌شود. بخش دیگری از بازنشستگان نیز سایر سطوح درآمدی هستند که افزایش حقوق این افراد 22 درصد + 650 هزار تومان است؛ این رقم نیز اعمال و با حقوق اردیبهشت و خردادماه تحت عنوان مطالبات معوق پرداخت خواهد شد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان؛ افزایش ۱۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان/ افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چقدر افزایش یافت؟ کف و سقف جدید حقوق اعلام شد
  • مهمترین اخبار ۱۸ اردیبهشت/طرح جدید پلیس به عابران پیاده رسید
  • جزییات افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش